Za kulen se odabiru prvenstveno ledni dijelovi mesa a tek zatim but plecka ili vrat. Dijelove krtog svinjskog mesa prednju plecku i but sameljite sa spekom od leda na masini za mljevenje mesa sa krupnijom sajbom.
Kako Da Napravite Vrhunske Domace Kobasice Sremska Lovacka
Najbolji Recept Za Domace Kobasice Gurmanska Kobasica
Dobro dosli gurmanke i gurmani.
Recep za suhe kobase. Meso za suhe kobase kod mesara je rijetko bolje cast onim rijetkima koji jos uzgajaju sami pajceke za kolinje od onog u velikim trgovackim centrima. Za 2 manja kulena potrebno je. Dobro dosli na stranicu sa dobrom hranom i besplatnim kuharskim receptima sa slikom.
Kobasice 10 kg svinjskog mesa narezanog na trake i nakon toga mljevenog na sajbu 8. Hrana priprema hrane namirnice zacini kuharski recepti kuharski postupci pica. Za kobasice su najbolje stare svinje pogotovo krmace koje su se vise puta prasile.
Za spremanje ovog jela neophodno je pripremiti mleveno svinjsko meso so junece meso alevu papriku tucanu ljutu papriku biber beli luk creva. Posebno ocistite reznjeve cesnjaka 2 3 kg sameljite i prelijte mlakom vodom. Kako bi nasa stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjedivali nase usluge koristimo kolacice.
Nazalost nemamo svi mogucnost nabaviti takvo meso za susene kobasice. Kako bi uzivali u kraljevskim domacim delicijama donosimo vam recepte za kobasice kulenove seke i krvavice. Ko salamo zavezemo jo prespikamo z malo vecjo iglo.
U mlakoj vodi kroz gazu procjedite sitnooo nasjeckani cesnjak il ga samo dodajte u mlaku vodu tada ga skupa sa zacinima malo jos izmiksajte stapnim mikserom ili u blenderu. 14 dni potem jo je potrebno postopoma spustiti na okoli 75 in jo ohranjati dokler niso salame suhe. Mesu se doda i nesto tvrde ledne slanine meso se mora dobro ohladiti i ocijediti na 5 stupnjeva jedan do dva dana a zatim.
Nakon tog vremena mogu da se ruckaju. Bolje od toga su samo 2 4 godine stare svinje koje zive slobodno. Izracun zacina i mesa za razne vrste susenih kobasica naslovnica.
5 kg mesa bez kostiju 10 dag soli 8 dag slatke paprike 7 dag ljute paprike 5 dag cesnjaka. Umetna creva namocimo za pol ure v mlacno rahlo slano vodo. Zatim puniti uz pomoc topa za kobasice u creva i pri tome paziti da nema vazduha u njima.
Tako napunjene treba da stoje na hladnom mestu 2 dana zatim ih susiti u pusnici na dimu 3 4 dana. Ko polnimo polnilko moramo paziti da med maso ni zraka zato maso v polnilki potlacimo. U slucaju da zelite onemoguciti koristenje kolacica neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni.
Vcasih se pojavi bela. Recept za domace kobasice. 50 je nekakav standard ja stavim i vise cak do 80 gr dalje ne ici je ce tada to biti vec tzv cesnjovke.
Dok ne probam tog lava za mene je svinja kralj zivotinja a svaki pravi slavonac drzati ce se tog postulata svakoga dana. Ili stavi vecicu 30 50 gr cesnjaka u granulama. Na dobivenu masu dodajte soli u omjeru 22 25 tucane ljute paprike po ukusu.
Odimljene domace kobasice drzati bar 20 30 dana na promaji da se vetre od dima i dalje suse.
Cokoladni Kolacic Recepti Kljuc U Ruke S Orasima
Suho Meso Salame Kobasice Hrenovke Moja Kuhinja Com
Pivnica Net Kuhane Dimljene Kobasice
Susene Kobase Suhe Kobasice Moja Kuhinja Com
Domace Kobasice Krvavice I Devenice Zagoraca U Baranji 24sata
Post a Comment